Schimbă mărimea fontului

Promovaţi campaniile


Campania Stop îndoctrinării religioase în şcoli!Poster Darwin DayPoster Darwin Day

Dezbatere la Antena 3 privind Catedrala Mantuirii Neamului PDF Imprimare Email

 

Dezbatere la Antena 3 privind Catedrala Mântuirii Neamului

 

 

Duminică, 14 februarie 2010, între orele 14.00 - 15.00, a avut loc o dezbatere la Antena 3 privind proiectul ridicării Catedralei Mântuirii Neamului. Invitaţii au fost doamna arhitect Anca Petrescu, dl. sociolog Marius Pieleanu şi dl. Remus Cernea, preşedinte al Asociaţiei Umaniste Române.

Un material mai amplu pe această temă puteţi citi aici.

Puteţi urmări mai jos dezbaterea în cinci părţi:

 

Prima parte

 

A doua parte


 

A treia parte

Citeşte mai mult...
 
Comunicat - Proces cu Patriarhia Bisericii Ortodoxe PDF Imprimare Email

 

Asociaţia Umanistă Română

intervine în procesul Catedralei Mântuirii Neamului

 

Asociaţia Umanistă Română a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de intervenţie accesorie în dosarul în care "Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă" a facut apel la Sentinţa civilă a Judecătoriei Sector 5 Bucureşti, nr. 5033 din 04 iulie 2008, în Dosarul 3797/302/2007. Următoarea înfăţisare va avea loc pe data de 16 februarie 2009, ora 8.30, la Secţia 4 Civilă, Apel 6.

 

Aici puteţi vedea o ştire difuzată la Pro Tv pe tema procesului:

 

Totodată Asociaţia Umanistă Română a cerut Primăriei Sectorului 5 şi Primăriei Municipiului Bucureşti să îi prezinte actele şi avizele care stau la baza defrişărilor pe care Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române le-a efectuat, ilegal în opinia noastră, în perimetrul celor 11 ha de teren care fac obiectul procesului. Cele două primării nu au răspuns în termenul prevăzut de lege, iar asociaţia urmează să iniţieze procedurile legale necesare pentru a sancţiona acest lucru şi pentru a intra în posesia actelor cerute, dacă ele există.

Fondul procesului priveşte Protocolul semnat de către Camera Deputaţilor şi Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române prin care este trecut terenul de 11 ha de lângă Palatul Parlamentului în administrarea Patriarhiei B.O.R. Acest Protocol are la baza o ordonanţa guvernamentală, neconstituţională în opinia noastra, şi care a fost transformată în lege organică de către Parlamentul României, inaugurandu-se astfel o bizara premiera mondială: parlamentul unei ţări votează o lege pentru a construi o catedrală!?

Citeşte mai mult...